tiistaina, marraskuuta 10, 2009

Ohi on!

Hip hei selvisin! Läpäisin ratsuttajatutkinnon loppukokeet! Oli kyllä rankimmat 2 viikkoa ikinä: 6.30 aamutalli, sen jälkeen päivistä riippuen teoriaa tai ratsastusta, puolilta päivin päivätalli, ja iltapäivällä jatkui vielä teorialla tai ratsastuksella. Viideltä iltatalli jonka jälkeen vielä oli teoriaa. Ja sitten vielä luettiin hullunlailla illat hotellihuoneessa. Kokeet kestivät 2 päivää. Muutama päivä aiemmin oli jo kirjalliset teoriakokeet, joissa mm. ruokintaa, hevosten ylläpitoa, kasvatusta, laskentaa, maataloutta yms.
Kokeet alkoivat estetunnin pidolla. Jokainen piti yhdelle henkilölle tunnin (=10-15min) ja ratsasti tunnilla kerran. Tätä harjoittelimme jo etukäteen leirillä. Sen jälkeen oli ratsastus nivelillä sekä hevosten vaihto. Hevosten vaihdossa ratsastimme ilman jalustimia. Tämän jälkeen jatkui koulutunnin pidolla. Tunnilla tällä kertaa 2 ratsukkoa. Iltapäivällä oli vielä loput teoriakokeet. Vedimme pitkää tikkua siitä kuka saa juoksutuksen ja kuka kanssakäymisen hevosten kanssa sekä eläinlääketiede/hevosen rakenne. Seuraavana päivänä oli vielä esterata sekä koulukoe kangilla. Esteet hyppäsin Sini Santoksella joka selviytyi 120cm radasta loistavasti! Kouluosuudet suoritin Fürst Kasparilla, joka myöskin hoiti oman osuutensa hienosti.
Sain keskiarvoksi 2.08 joka riitti Stensbeck-arvonimeen ja stipendiin.
Nyt jatkan töitä edelleen Hubertuksella ratsuttajana, josta olen todella iloinen! Loppukaudesta tulossa vielä kahdet kisat, joihin menen Spiritillä ja Santoksella sekä muutamalla muulla ratsutuksessani olevalla hevosella.

Terkuin Emma

Ei kommentteja: